lördag 2 april 2011

Va på Ica härom dagen och kollade lite priser på vad allt industri bröd kostar kilot. Ganska kul att kolla skillnaden på vad vi tar för ett bröd och hur mycket mer tid man lägger ner på ett bröd jag bakar. Absolut så tar vi ett par kronor mer, men man får ju jämnföra vad man får och skillnaden av innehåll i brödet. Det som är negativt med mitt bröd är att det inte är lika mjukt och färskt efter 14 dagar som det i affären. Jag förstår inte hur de kan hålla sig så färskt så länge? Måste vara duktiga bagare det där.

Här är priserna på brödet.

Skogaholmslimpa 24,50kr/kg,
pågen gott gräddat 32kr/kg,
Pågen lingon grova 40kr/kg,
Sjöstrands & erics bageriet kavring 34kr/kg.
Skepparbröd 41.50kr/kg,
finax skördeglädje 37.50kr/kg.
Flerkornsbröd va'gott 40kr/kg.
Pågen trekorn 41.50kr/kg.
Polarbröd tekaka 45kr/kg.

Så jämnför jag våra priser. Orkar tyvärr inte räkna om det till kilo pris men.
Men vårt lantbröd som väger 1,2kg för 55kr det är ju verkligen inget att bråka om, om man nu ska jämnföra priserna. Eller ett bröd med råg, dinkel och vete som väger 1,7kg för 80kr.
Varför ja skriver om priserna är för jag är trött på att man inte kan inse att det inte är så jäkla mycket billigare på Ica. Det är ju inte naturligt att ett bröd kan hålla i 14dagar och är sjukt mjukt som den dagen du köpte det. Skit i samma. Det ja vill säga är du får vad du betalar för. Köp hellre bättre produkter och sällan än att stoppa i dig massa konstiga ämnen.

Sitter på tåget upp nu till Dalarna.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar